Odabir kuba:
Najave
 
 

 

Novosti click for previous news click for next news Close

27-12-2012 Rotary Club Zagreb Kaptol - Godišnja državna nagrada za humanitarni rad

RC Zagreb Kaptol je dobitnik ovogodišnje državne nagrade za humanitarni rad.

Godišnju nagradu su dobili za za humanitarnu akciju Korak u život, u sklopu koje je do sada prikupljen novac za školovanje 121 djeteta bez odgovarajuće roditeljske skrbi,

10-11-2012 Humanitarna akcija Rotary kestenijada u Zagrebu

 10.11.2012., na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, od 10.00 do 13.00 sati u održati će se Humanitarna akcija Rotary kestenijada u Zagrebu. Prikupljene donacije su namjenjene Centru za autizam Zagreb, a akciju je organizirala koordinacija Rotary klubova Zagreb.

Članak u izdanju 24 sata

30-10-2012 Natječaj za dodjelu stipendija u Projektu Rotary za izvrsnost

 Rotary klubovi grada Zagreba u okviru natječaja Rotary za izvrsnost za 2012. godinu dodjeljuju 10 stipendija u mjesečnom iznosu od 1.600,00 Kn. više

29-10-2012 „Looking for exchange opportunities similar to GSE? Consider RFE and vocational training teams“

 link

23-10-2012 Inter Country Committees sporazum između Hrvatske (Distrikt 1913) i Njemačke

 Sklopljen je Inter Country Committees sporazum između Hrvatske (Distrikt 1913) i Njemačke u svrhu promicanja zajedničkih humanitarnih akcija i razmjene prijateljstava u korist klubova i oba Distrikta. 

20-10-2012 Rotary bal u Koprivnici

 Prijatelji iz Rotary Cluba Koprivnica organizirali su 20. listopada u hotelu Podravina u Koprivnici tradicionalni Rotary bal s aukcijom slika. Na balu se okupilo stotinjak uzvanika, među kojima su bili i rotarijanci iz Varaždina, a unatoč teškoj godini, koprivnički su rotarijanci i više nego zadovoljniprihodom koji je ostvaren na ovom tradicionalnom rotarijanskom susretu. "Dobrota očito nije u krizi, naši su gosti bili velikodušni pa smo i ove godine uspjeli prikupiti sredstva za stipendiranje učenika u našoj županiji" - rekao je Marijan Matočec, predsjednik RC Koprivnica, zahvalivši svima koji su pomogli u uspjehu njihovog bala, a posebno likovnim umjetnicima koji su radove nastale na Rotary koloniji darovali klubu za aukciju.

01-09-2012 Prvi Rotary Bussiness Forum

Više od stotinu rotarijanaca i poslovnih ljudi susrelo se 1. rujna, u Klubu Europa Media varaždinskog kazališta, na 1. Rotary Business Forumu, na kojem su naši ugledni ekonomski stručnjaci govorili o nužnim pretpostavkama za gospodarski rast u zemlji i izlazak iz gospodarske krize.O ovoj aktualnoj temi govorili su Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista, Hrvoje Stojić, glavni analitičar Hypo Alpe - Adria banke, Hrvoje Zgombić, naš poznati porezni ekspert, te Damir Kirić, vlasnik varaždinske tvrtke Gumiimpex. Sudionike skupa pozdravili su prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, koji je posebno istaknuo kako je "jedino kontinuirani gospodarski rast rješenje naših gospodarskih problema, te guverner Distrikta 1913 Duško Čorak, koji je naglasio kako "Rotary, uz humanitarni rad, mora biti uključen i u rješavanje problema društvene zajednice". Skup je pozdravio i josip Stanek, predsjednik Rotary Cluba Varaždin 1181, koji je organizirao varaždinski poslovni forum.

 

29-05-2012 U Opatiji održana prva konferencija Districta1913

U kongresnoj dvorani hotela Četiri opatijska cvijeta održana je ovog vikenda konferencija Districta 1913 na kojoj je prvi guverner Ivan Husić guvernerski lanac predao novom guverneru – Dušku Čorku. S ponosom govoreći o prvoj godini rada Districta 1913 guverner Husić je naglasio kako su «obrisi našeg distrikta već uvelike upravo onakvi kakvog ga priželjkuju hrvatski rotarijanci» i izaslanicima Rotary klubova iz Hrvatske poručio da prihvate nove izazove rotarijanskog služenja.O prioritetima u rotarijanskoj službi na konferenciji je govorio i novi guverner Duško Čorak. Izaslanike su na konferenciji pozdravili Peter King, izaslanik predsjednika Rotary Internationala Kalyana Banerjeea, prijatelj Vidoje Vulić, župan Primorsko – goranske županije, Saša Perković, izaslanik predsjednika Republike Ive Josipovića i dogradonačelnik Opatije Ernie Gigante Dešković. Zastupnici Rotary klubova iz Districta 1913 jednoglasno su prihvatili guvernerovo izvješće o radu, kao i financijsko izvješće za rotarijansku godinu 2011./2012., te plan rada Distrikta u novoj rotarijanskoj godini. Na konferenciji u Opatiji potpisan je ICC sporazum s Austrijom, kojeg su s hrvatske strane potpisali DG Ivan Husić i ICC predstavnik Zoran Horvat, a s austrijske PDG Günter Ertler. Prva distriktna konferencija završila je svečanošću dodjele priznanja Paul Harris Fellow te svećanom večerom u hotelu Kvarner.